Posted on

Kännetecken för en seriös flyttfirma

Det finns flera skräckhistorier som handlar om hur konsumenter har blivit lurade av en flyttfirma de anlitat. Det kan till exempel handla om en saltad faktura, eller att delar av bohaget till och med har försvunnit. Tyvärr finns en del fula fiskar i branschen – så det gäller att göra efterforskningar på förhand, så att man hittar en flyttfirma som verkligen är seriös. Om inte, riskerar man att bli en av dem som någon gång inte riktigt fått vad de har betalat för.

God kommunikation

En seriös flyttfirma bör kort gå igenom med dig vad det är som ska göras under flytten. De bör naturligtvis inte heller vara rädda för att svara på frågor, om du har några. Goda flyttare bör kort sagt vara tydliga med vad de gör, och ge dig information om du har några funderingar. De bör också vara tydliga med betalningen – det finns exempel på flyttfirmor och flyttfirma Göteborg som velat ha betalt kontant, trots att betalning på faktura utlovats innan.

Ger dig referenser

De flesta brukar fråga sina vänner eller sin familj om rekommendationer om en flyttfirma. Gott så. Om man däremot inte känner någon som flyttat på senare tid är det viktigt att ta referenser på flyttfirma Göteborg och på den firma du planerar att anlita. Ta gärna referenser hos flera och jämför dem. Det är ett bra sätt att sålla ut ett par alternativ.

Be om att få en lista med tre kunder (helst från samma område som dig) som har anlitat dem inom de tre senaste månaderna. Fråga hur en flyttfirma Göteborg blev bemötta, hur jobbet utfördes och om de var i tid. Fundera även på fler frågor som kan vara viktiga för dig att känna till.

Överraskar inte med dolda avgifter

En bra flyttfirma överraskar inte med dolda avgifter – så är det bara. En aktör som ger dig ett pris utan att ha information kring om det finns hiss, om extra tunga saker ska flyttas och hur många trappor upp du bor är sannolikt inte seriös för en flyttfirma Göteborg. Flyttfirman måste ha information kring allt som kan avgöra det slutliga priset – däribland just om det finns en hiss eller inte.

Om du får ett pris, och firman inte känner till att du bor på fjärde våningen utan hiss, kan du räkna med att det angivna priset inte är det slutliga. Mest sannolikt är att du kommer att få betala för den extra tid det tar för din flyttfirma att handskas med trappor och ev. hissar.

Ger dig ett avtal

Som nämnt lite högre upp i den här texten bör du få ett avtal om du så önskar. Det här är viktigt för att undvika tvister som kan uppstå lite längre fram. Om något går snett under flytten är det mycket fördelaktigt att på förhand ha skrivit ned vad ni har kommit överens om. Visserligen gäller muntliga avtal också givetvis, men de är betydligt svårare att bevisa. Det bästa är att få ett avtal med saker som pris, tidsplan och vad som ingår nedskrivna. Att inte göra det är att ta en onödig risk.