När du vill att din flytt skall gå undan

Ja då är det bäst att sätta fart, eller hur? Ingenting händer om man inte börjar, och jag har hört tillräckligt många skräckhistorier om flyttar som blivit så stressiga och kaotiska att jag vet precis vad man skall göra för att undvika den där fällan. Det bästa man kan göra är att börja förbereda en bra stund innan det är dags för flytten. Det sämsta man kan göra är att skjuta på förberedelserna tills det verkligen är sista dagen att börja och frenetiskt röja och packa så snabbt man kan. Då blir det kaos och om något går snett så kanske man inte ens hinner.

Börja från början och boka flytthjälp

Att boka in flytthjälp är en riktigt bra pelare att börja med när man skall flytta. Flytthjälp är det som gör att flytten blir smidig och skön och flyter på bra, att behöva samordna en flytt på egen hand är väldigt energikrävande och i samband med att behöva förbereda flytten så blir det ofta för mycket. Man är ju redan lite småtrött efter att ha packat och röjt allting, sedan skall man göra det jobbigaste sist och det är klart att det blir lite stressigt och hett om öronen då. Så boka in din flytthjälp redan idag så är det färdigt.

Tänk på det här när du röjer

Om du börjat i god tid, så har du lite tid på dig att inte bara slänga allt du inte vill ha – du kan faktiskt sälja eller ge bort en hel del av sakerna som inte längre passar dig men som fortfarande är någorlunda hela och användbara. Det finns säkert någon annan som blir glad för dem. Om inte annat kan man skänka dem till välgörenhet. Är det saker som har andrahandsvärde hos en flyttfirma så kanske man kan sälja dem på nätet och få ihop tillräckligt med pengar för att betala sin flytthjälp, ett ganska bra tips eller hur? Jag vet själv att jag fått ihop nästan 8000 kronor på att sälja sådant som jag inte längre ville ha som bara legat i förrådet och samlat damm i flera år. Det var överraskande mycket pengar för saker som jag ansåg vara skräp!