Posted on

Att jämföra offerter när du ska anlita en flyttfirma

Som när man ska köpa vilken tjänst som helst är det alltid bra att jämföra flera offerter innan man faktiskt bestämmer sig för att anlita någon. Detta eftersom man då kan säkerställa att man betalar ett marknadsmässigt pris. För att offerterna ska gå att jämföra ordentligt, krävs att man ger firmorna en så precis uppdragsbeskrivning som det bara går.

Se till vad som ingår

När man sedan jämför offerterna kan man inte bara gå på helhetspriset. Det gäller också att se till vad som ingår, och vad de olika momenten i flytten kommer att kosta. Det är bara naturligt att en offert inte blir särskilt väl uppskattad, om flyttfirman inte har all information den behöver. Bland annat behöver du tala om hur många trappor det är, om hiss finns och en hel del annan information kring flytten.

Akta dig för alldeles för billiga offerter

Vissa flyttfirmor kan försöka ge dig en offert som är mycket billigare än verkligheten – bara för att de inte har exakt all info de behöver. Om inte all information finns kommer firmorna att behöva göra antaganden, och exakt hur dessa antaganden görs skiljer sig från person till person. Vissa kan göra antaganden som gör att offerten ser billigare ut – trots att det kanske inte är det mest realistiska antagandet att göra. Det bästa är dock att helt enkelt ge firmorna all den information som de behöver för att kunna ge dig en korrekt och väl uppskattad offert.

Använd offerttjänster

Det finns idag flera offerttjänster på nätet. Det här är hemsidor som är dedikerade till att ge dig flera relevanta offerter att jämföra emellan. Normalt går det till som så att du helt enkelt skriver in vilka du behöver hjälp av (en flyttfirma i det här fallet) och specificerar uppdraget närmare.

På populära offerttjänster finns det dessutom färdiga fällt som du behöver kryssa i för att firman ska få all information om sin kontorsflytt stockholm med flyttfirma de behöver. Till exempel kan du få fylla i hur många rum (och kök) du flyttar ifrån, hur stor boytan är, om tillgång till hiss finns och annan väsentlig information som en flyttfirma kan behöva inför uppdraget.

När du är klar med din uppdragsbeskrivning skickar tjänsten ut den till utvalda flyttfirmor i närområdet. Sedan är det bara för dig att välja den flyttfirma du tycker verkar bäst. Som ovan nämnt, bör du se till vad som ingår, och inte bara till helhetspriset.

Förhandla

Har du tungan rätt i mun finns möjligheter att förhandla om priserna eller om vad som ingår. Genom att ställa dem mot varandra kan du försöka få till en deal som du inte hade fått annars. När man ska förhandla bör man givetvis sätta sig själv i en så förmånlig position som möjligt. Förutom att ta in flera offerter, är ett annat exempel att vara ute i god tid. Om du försöker anlita en flyttfirma med väldigt kort varsel, är möjligheterna till förhandling troligtvis lite sämre – särskilt om nämnda flyttfirma redan har mycket jobb. Genom att ha bra framförhållning kan du öka dina chanser att kunna pressa priserna.