Posted on

Hur ofta behöver man renovera badrummet?

Vissa gör det för att det är nödvändigt och andra för att följa dom senaste trenderna. Det sistnämna är dock kanske inte så vanligt eftersom en badrumsrenovering både är dyr och tenderar att ta ganska lång tid. Det finns dock orsaker som gör att man behöver byta ut badrummet men frågan är hur ofta.

Olika material har olika livslängd

En ganska stor avgörande faktor för hur länge ett badrum håller innan det blir dags för nästa badrumsrenovering är vilka material som använts. Även materialets kvalitet har betydelse och den som har kostat på sig lite extra när renoveringen har genomförts har förmodligen av badrumsrenoveringmalmö.nu också ett badrum som kommer att hålla några år extra. Ett badrum är ett av hemmets mest brukade rum och många delar slits snabbt så att satsa på kvalitet är smart även om det vid själva renoveringen blir dyrare.

Hur många bor i hushållet?

En annan sak som såklart påverkar ett badrums livslängd är hur många personer som brukar det varje dag. En riktigt stor familj med 6–7 medlemmar hinner slita betydligt mer på ett badrum än vad den som bor ensam gör och av den anledningen kanske man behöva genomföra en badrumsrenovering tätare än andra.

Även om man är många finns dock ingen anledning att oroa sig i onödan – det är inte så att man behöver renovera vartannat eller vart tredje år eftersom ett bra badrum har betydligt längre livslängd än så. Är man duktig på att ta hand om kakelfogar och annat så kan man dessutom hålla det fräscht länge.

Vänta inte mer än 25 år

Har man ett badrum med 10–15 år på nacken tycker man förmodligen att det börjar kännas omodernt och kanske inte så lockande att vistas i. Däremot kan det vara i fullt funktionsdugligt skick om det tagits väl om hand om. Det finns egentligen ingen anledning att genomföra en badrumsrenovering i dessa fall, om det inte beror på att man helt enkelt vill förnya eller om det faktiskt har uppstått stora slitningar eller rent av skador.

Har badrummet däremot passerat 20 år är det dags att börja fundera på en badrumsrenovering. Oavsett material så slits det dagligen och för att undvika fuktskador och annat är det läge att renovera och byta ut det gamla mot nytt. Det är dyrt och det tar tid men det är en investering väl värd att göra med ca 20-25 års mellanrum för att inte riskera omfattande skador i sitt hem.