Posted on

Lär dig städa som ett proffs

Att ha det rent och fräscht hemma är viktigt för att trivas och finna ro. Det är dock både tidskrävande och enligt många ganska tråkigt att städa men genom att ta till smarta knep kan det bli både effektivare och roligare. Att tänka metodiskt är första steget. En städfirma skulle till exempel ta ett rum i taget och det är ingen dum idé att jobba så.

Börja alltid uppifrån

Att börja med att dammsuga för att sedan avsluta med att torka av bord, bänkar, prydnadssaker och annat är ingen bra idé. Dammet och smutsen som man torkar av hamnar kanske delvis i den trasa man använder men mycket kommer också falla ned på golvet som städfirma malmö. Det nystädade golvet kommer alltså bli smutsigt igen innan du ens har hunnit städa klart. En regel för att städa som ett proffs är alltså att alltid börja uppifrån och städa golven sist.

Ett rum i taget

Om en städfirma skulle komma hem till dig och städa skulle du se hur dom jobbar sig igenom rum för rum. Kök, vardagsrum, sovrum, hall, badrum och så vidare. Det blir mer effektivt och man får ett väldigt bra flyt i sin städning. Att tänka och göra som en städfirma gör att man minst sagt arbetar som ett proffs. Dessutom är det skönt att bocka av rum för rum istället för att springa emellan och till sist glömma var man redan har varit och vad man har gjort. Hela städningen kommer garanterat att gå snabbare så att du kan göra roligare saker istället – vad kostar mattvätt?

Dra ner på rengöringsmedel

Ett annat tips man kan ta från en städfirma är att använda mindre rengöringsmedel. Det låter kanske konstigt men faktum är att det sällan behövs så mycket som vi ofta använder. Vid svåra fläckar sprayar man gärna på ett ordentligt lager av medel helt i onödan. Börja med att blöta fläcken med lite vatten och låt det stå så en stund, för att sedan gnugga ordentligt med en mjuk borste eller en fibertrasa.

Vädra ofta

Att ställa upp dörrar och fönster på vid gavel när man städer släpper in ny och fräsch luft i hemmet. Det känns friskt och rent och ger den där sista känslan av nystädat som man gärna vill åt. Vädra kan man dock göra utan att man har städat innan, ny luft fräschar alltid upp och det är ett väldigt enkelt knep för att få hemmet att kännas en liten smula renare än vad det gjorde innan.