Posted on Leave a comment

Anlita flyttfirma eller flytta själv 

Oavsett vem du är eller hur stort bohag du har är det alltid tacksamt att få någon slags hjälp med flytten. Antingen kan det handla om att be familj eller vänner om hjälp, eller att anlita en professionell flyttfirma för flytthjälp stockholm. Att flytta på egen hand och anlita professionell hjälp har båda sina för- och nackdelar, vilket kan göra det svårt att avgöra vilket alternativ som är bäst för dig. Därför är det bra att först och främst se över de olika alternativen för att ta ett välgrundat beslut för vilken slags flytthjälp du behöver. 

 

Flytta själv eller med hjälp av familj och vänner 

De flesta av oss har säkerligen flyttat själv någon gång i livet. Självklart är detta alternativ i de flesta fall det billigare alternativet: vad kostar en dödsbo röjning? Att anlita en flyttfirma kostar pengar och därmed kan du spara in en rejäl summa genom att göra jobbet själv. Det är dock en del kostnader att ta hänsyn till innan du tar ett beslut. Om du flyttar själv behövs något slags släp eller flyttbil hyras eller lånas för att transportera ditt bohag. Dessa behöver drivmedel vilket även kostar en slant. Sedan är det mindre kostnader som flyttkartonger och dylikt som är värt att räkna med om du väljer mellan att anlita en flyttfirma eller att flytta själv. Eftersom du behöver transportera dina saker behöver antingen du, eller någon som hjälper dig flytta, ha körkort. Du och dina eventuella medhjälpare måste även ha den fysiska kapaciteten att klara av att flytta allt. Flyttbil eller släp måste bokas i god tid och helst för fler timmar än vad du räknar med. Att flytta är tidskrävande och drar ofta ut på tiden. Det är även lätt att bedöma att mer saker får plats i flyttbilen än vad som faktiskt får plats. Det kan leda till att fler vändor mellan den gamla och den nya bostaden måste köras för att transportera de sista sakerna. Som en extra trygghet för dig som flyttar kan det vara bra att se till att din hemförsäkring täcker eventuella skador som uppkommer under din flytt. 

Moving company - Flytthjälp  

Anlita professionell flyttfirma 

Att anlita en flyttfirma har egentligen bara en stor nackdel, att det kostar pengar. Kostnaden behöver dock inte bli så stor som du först kanske tror. Begär in flera offerter och jämför olika flyttfirmor för att hitta den mest prisvärda. Ett sätt du kan få ner kostnaden är att använda rutavdraget, vilket kan ge dig en skattereduktion av arbetskostnaden. Fördelarna med att anlita en flyttfirma är att du sparar både tid och energi genom att slippa sköta flytten själv. En professionell flyttfirma är proffs på att flytta och gör garanterat jobbet mer effektivt och säkert än en amatör. Du kan även spara in pengar genom att slippa köpa kartonger genom att anlita en flyttfirma. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *