Posted on

Detta bör du göra innan flyttgubbarna anländer

När flyttgubbarna på din flyttfirma anländer inom bara ett par veckor är det dags att på allvar förbereda allt inför flytten. Du behöver inte bara ta fram en inventarielista med alla dina föremål, utan behöver även börja göra dig av med, samt packa ner, vissa av dessa.

Alla hushållsapparater behöver göras redo att flyttas och kartonger innehållande nödvändigheter kan du behöva börja hantera på egen hand, bland annat de saker som du behöver ha tillgång till under den första veckan av flytten – dessa saker vill du inte ska lastas in i flyttbilen av flyttfirmor. Därefter behöver du finna ett utrymme att förvara alla saker som inte ska packas ner, till exempel växter och farliga föremål.

Här går vi igenom hur du på bästa sätt förbereder din bostad för flyttfirmans ankomst.

Börja göra dig av med saker

Du kommer sannolikt inte vilja (eller kunna) ta med dig alla saker till den nya bostaden. Veckorna före flytten är därför ett utmärkt tillfälle att börja kasta föremål och göra dig av med alla värdelösa saker som flyttfirmans medarbetare inte ska packa ner. Om det finns föremål som du inte behöver ha flyttade med hjälp av flyttgubbarna eftersom du verkligen inte vill ta med dem till din nya bostad, är det nu dags att börja kasta, sälja och skänka bort dessa som har flytthjälp med flyttfirma i Göteborg och så. Det kan till exempel röra sig om möbler som inte passar in i den nya bostaden eller köksprylar som du vill byta ut.

Därefter bör du göra dig av med alla andra saker som inte ska packas ner, såsom gammal mat, kemikalier och städutrustning, brandfarliga föremål, målarfärg och sopor. Om du inte vill ta med dig dina växter till den nya bostaden, kan du gärna överlåta dessa till exempelvis en vän.

Förbered vitvaror och packa i förväg

Det sista steget i förberedelserna är att på förhand börja packa ner saker som du helst hanterar själv, till exempel värdefulla föremål och prydnadssaker. På så sätt kommer du underlätta för flyttfirmans personal att snabbt packa ner resten av bohaget. Förbered sedan dina vitvaror för flytten genom att koppla ur allt från tvättmaskin och torktumlare till diskmaskin.

När flyttgubbarna snart ska anlända och din bostad behöver förberedas för detta, bör du gå igenom ovanstående punkter för att säkerställa att du inte glömmer bort att utföra viktiga förberedande uppgifter. Med hjälp av denna information hoppas vi att förberedelserna inför din flytt går som smort!