Posted on

När du skall flytta; gör så här

Här kommer ännu en mysig artikel om hur man kan göra när man flyttar för att slippa det så kallade flytt-kaoset och stressen som en flytt kan bringa med sig. Jag har själv aldrig upplevt det här kaoset, eller jo en gång har jag nog det – men då blev det aldrig så allvarligt eftersom jag redan då förstod mig på det här med flyttfirma. Att boka en flyttfirma för sin flytt är det första steget, det viktigaste och det smartaste. Jag tror inte att någon kan komma på en sak som gör större skillnad när man skall flytta än att ha en flyttfirma bokad, det ändrar hela ens humör inför flytten, när man packar ner sina saker och vet att en flyttfirma kommer och tar hand om resten blir man genast lugn och kan slappna.

Så steg nummer 1: boka flyttfirma

Detta är det första och bästa du kan göra för en skön och smidig flytt, jag har sagt det förut och jag kommer säga det igen. Flyttfirma är det absolut bästa som hänt inom flytt sedan skivat bröd. Flyttfirmor har funnits länge och tur är det, jag tror att människor flyttade mycket mer sällan innan flyttfirmor kom till. Jag är ingen historiker men jag tror det var vanligare att man bodde kvar på samma ställe förr i tiden, i vår generation har vi blivit allt mer mobila och många lever till och med nomad-liv nu för tiden och reser från land till land med bara sin laptop. Det är ett sätt att leva och det kan nog vara riktigt kul. Då behöver man dock ingen flyttfirma eftersom man bara har en väska och en dator.

Steg nummer 2: Börja packa och röja

Röjning och packning tar mycket längre tid än vad man tror från början, man kanske tänker sig att det skall ta en vecka men snarare tar det en månad av ganska hårt arbete om man bor i en trea eller större. Bor man i hus kan det nog krävas tre månader – så börja i god tid, det är det viktigaste för att slippa kaos. Och det gäller i alla sorters projekt, inte bara flytt.